GENER ELLER TRENER — HVORDAN BLI BEST PÅ Å LØPE LANGT?

Hva avgjør suksess i langdistanseløping, gener eller trening? Foredrag ved David Epstein etterfulgt av panelsamtale med Epstein og Ingrid.

Hvor: Vippa, Akershusstranda 25
Når: 16. september kl. 18:00

Registrer deg her


INNHOLD

Skyldes det kultur eller gener at ingen nordmenn, og kun 17 amerikanere gjennom tidene, har klart å løpe et maraton raskere enn to timer og ti minutter, når 32 kenyanere klarte det i løpet av oktober 2011? Og er Eliud Kipchoge, Dennis Kimetto og hans kenyanske brødre genetisk født til å dominere i sine respektive idrettsgrener? Eller er de normale mennesker som endte som enere grunnet ekstrem viljestyrke og enorme mengder trening?

David Epstein forklarer på lettfattelig og engasjerende vis hva vitenskapen vet om genenes og miljøets betydning bak store idrettsprestasjoner. I boka Idrettsgenet tar Epstein oss med verden rundt og intervjuer klodens største idrettsstjerner, og forskerne som studerer dem. Epsteins fortelling tvinger oss til å tenke nytt om hvordan gener og miljø påvirker menneskers prestasjoner på idrettsbanen.

Idrettsgenet har vunnet en rekke internasjonale priser og utmerkelser. Boka er en «New York Times best seller», og så langt oversatt til 16 språk.

David Epstein er en prisbelønt journalist som skriver om idrettsvitenskap, medisin og olympiske leker for Pro Publica og Sports Illustrated. Epstein var selv aktiv løper og konkurrerte på førstelaget til Columbia University. Idrettsgenet er hans første bok.

Ingrid Kristiansen er en av historiens beste langdistanseløpere, og holdt på et tidspunkt verdensrekorden på 5000m, 10 000m, halvmaraton og maraton samtidig.

 
 

For mer informasjon, kontakt frode@thebigo.no